Nr. 990, Anul 16, din 20-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
EvenimentVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Cea de-a XXV-a editie a Festivalului International de Folclor „Hora Mare“ incepe sambata!
Calarasenii, amatori de folclor si nu numai, au si anul acesta prilejul sa se distreze la o noua editie a traditionalului Festival International de Folclor „Hora Mare“.
Importantul eveniment - organizat de Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi sustinut de Consiliul Judetean Calarasi - se afla la cea de-a XXV-a editie si va avea loc in perioada 12 - 15 august 2017.
In cadrul acestei editii, sase tari, printre care si Romania, isi vor promova folclorul specific zonei de provenienta, prin programe spectaculoase de muzica si dansuri traditionale, pregatite special pentru publicul calarasean.
Tarile care si-au confirmat participarea in cadrul festivalului sunt: Italia cu Ansamblul „Kellarious“, Slovacia cu Ansamblul „Inovec“; Muntenegru cu Ansamblul „Danilovgrad“; Bulgaria cu Ansamblul „Nastroenie“ si Serbia cu Ansamblul „Krusik“. Ca in fiecare an, vor participa la parada si vor urca pe scena Festivalului de Folclor „Hora Mare“, cele mai reprezentative ansambluri din Judetul Calarasi, promovand astfel folclorul specific zonei Baraganului. Acestea sunt: „Baraganul“ - care apartine Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi; „Brauletul Dunarii“ - comuna Gradistea; „Hora“ - comuna Independenta; „Doruletul“ - comuna Vlad Tepes; „Grausorul“ - comuna Jegalia; „Mladitele“ - comuna Dichiseni; „Unirea“ - comuna Unirea; „Dor de dor“ - comuna Dor Marunt; „Dalga“- satul Dalga; „Macii Baraganului“ - comuna Ciocanesti; „Mugurelul“ – comuna Alexandru Odobescu; „Ghiocelul junior“ - Palatul Copiilor Calarasi; „Roseti“ - comuna Roseti; „Cununita Graului“ - comuna Modelu; „Borcea“ - comuna Borcea; „Spicul“ - comuna Dorobantu. De asemenea, pentru participarea in cadrul festivalului, Ansamblul folcloric „Baraganul“, precum si Taraful Folcloric „Baraganul“, ale Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi, pregatesc un program complex, plin de culoare, de dansuri si muzica traditionala autentica.
Programul Festivalului International de Folclor „Hora Mare“ va debuta sambata, 12 august, la ora 18.00 cu o Parada a Portului popular, pe tronsonul Piata Big - scena Parc Dumbrava, urmata la ora 19.00 de deschiderea Festivalului. Pe 13 si 14 august, la ora 19.00, ansamblurile invitate precum si cele din judetul Calarasi vor sustine un program de muzica si dansuri traditionale.
Pe 15 august va avea loc un program de dansuri la Sarbatoarea „Ziua Marinei“ in Parcul Central - la ora 19.00, in parcul Dumbrava, urmat de festivitatea de incheiere si un spectacol folcloric extraordinar, sustinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Targu Jiu si Ansamblul folcloric „Baraganul“ apartinand Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi.
Una peste alta, cu toate ca banii alocati evenimentului sunt mai putini decat anul trecut, Festivalul nu isi pierde din importanta. Cel putin asa a asigurat proaspatul manager Mihaela Petrovici, in cadrul ultimei conferinte de presa. „Este un proiect pe care l-am preluat pe ultima suta de metri si speram sa iasa asa cum doreste toata lumea. Avem doar 5 ansambluri invitate anul acesta. Asa a fost viziunea fostei directoare, fundamentata si pe bugetul pe care il are institutia la acest moment. Bugetul alocat festivalului este de 200.000 lei, comparativ cu anul trecut cand s-a situat undeva pe la 317.000 lei. Suntem undeva la putin peste jumatate. Asta este. Speram sa se aseze lucrurile in sens pozitiv“, a precizat managerul Centrului Judetean de cultura si Creatie Calarasi.
( Ramona BUTNARIU )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6562Euro4.6562
Dolarul SUA - 3.9954Dolarul SUA3.9954
Sondaj
Sunt oamenii politici corupți?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker