Nr. 982, Anul 16, din 25-Mai-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
Ionel Tatu: „Este greu sa fii primar la Valcelele dupa Vasile Iliuta!“
„Din anumite puncte de vedere este greu sa fii primarul comunei Valcelele dupa anii in care fostul edil Vasile Iliuta a ocupat aceasta functie. Si ma refer aici, in primul rand, la faptul ca predecesorul meu a realizat, vreme de trei mandate, multe lucruri pentru dezvoltarea localitatii“, a spus primarul comunei Valcelele, Ionel Tatu, la ARENA FM, in cadrul emisiunii „Subiectul zilei“.

Incercand o comparatie intre cele doua perioade, edilul aminteste faptul ca, inca de la inceputul mandatului sau, numerosi cetatenii ai localitatii ii cereau sprijin financiar, in mod concret bani pentru a-si rezolva o serie de probleme personale. Si, daca fostul edil, Vasile Iliuta ii ajuta efectiv cu sumele necesare din propriul sau buzunar, noul primar nu a reusit sa faca acest lucru decat pentru o perioada limitata de timp. „Iliuta baga mana in buzunar si le dadea, am bagat si eu o vreme, dar nu am de unde sa dau la nesfarsit, am si eu familie“, spune Ionel Tatu.
Cu toate acestea, edilul nu s-a rezumat la a-i face pe oameni sa renunte la acest obicei, dar a incercat si sa-i sprijine in rezolvarea altor probleme, pentru a compensa cumva imposibilitatea de a-i ajuta financiar. „Nu am reusit sa ii dezvat nici acum de acest obicei, insa le-am spus ca nu ii pot ajuta cu bani dar ii pot sprijini in alte probleme, in compensare”.
Ionel Tatu incearca, de asemenea, sa continue sprijinul pe care primarul si administratia locala il ofera copiilor din comunitate si dascalilor lor. Un exemplu in acest sens il reprezinta cadourile - constand de obicei in carti - pe care le ofera la finele anului scolar tuturor premiantilor din cadrul Scolii Generale Valcelele, dar si micutilor de la gradinita din localitate. In plus, beneficiind de sprijinul Consiliului local dar si al fermierilor, au fost asigurate cheltuielile necesare in organizarea banchetului de la sfarsitul anului scolar pentru elevii din clasele terminale.
„Am cumparat carti pentru toti premiantii Scolii Generale Valcelele, chiar si pentru cei de la gradinita, la fel cum facea si Iliuta atunci cand era primar. Tot noi le-am organizat si banchetul celor din clasele terminale, cu sprijinul Consiliului Local si al fermierilor”.
In ce priveste programul zilnic de lucru al noului edil din Valcelele, ora de munca incepe la 8 dimineata, dar se termina abia atunci cand cel putin problemele zilei au fost rezolvate. „O zi din viata primarului Ionel Tatu incepe la ora 8 dimineata si nu se stie cand se termina. Familia ma vede mai rar, numai seara. Prima mea grija dimineata este sa ma plimb pe strazile din comuna, in drum spre primarie, si observ unde a ramas gunoi neridicat, iarba netaiata sau alte probleme care pot fi remediate rapid, asa ca atunci cand ajung la primarie am deja elaborat un plan de activitate. Trebuie sa nu scap din mana aceste chestiuni, pentru ca ar fi mai greu sa le fac fata mai tarziu, cand se aglomereaza multe”, mai spune primarul Ionel Tatu.
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6288Euro4.6288
Dolarul SUA - 3.9524Dolarul SUA3.9524
Sondaj
Pe vremea cărui președinte credeți că românii au dus-o cel mai bine?
Nicolae Ceaușescu
Ion Iliescu
Emil Constantinescu
Traian Băsescu
Klaus Iohannis
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker