Nr. 982, Anul 16, din 25-Mai-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
ExclusivVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
De ce este important sa existe invatamint superior la Calarasi
Pentru a facilita accesul tinerilor absolventi de liceu din judetul Calarasi la studii superioare in domeniul agricol si agroalimentar, in data 22 august 1997, s-a infiintat Colegiul Universitar Agricol Calarasi. Colegiul a functionat ca filiala a Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul USAMV Bucuresti. A fost autorizat provizoriu pana in anul 2004, cand a fost acreditat de Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare Bucuresti, pe doua specializari: Management si Afaceri in Agricultura si Managementul Prelucrarii Produselor Alimentare. Avand in vedere necesarul de specialisti in acest domeniu pentru judetele din sud-estul tarii, precum si baza materiala asigurata de autoritatile locale si unitatile economice de profil din zona, incepand cu anul universitar 2005-2006, a avut loc transformarea Colegiului Universitar Agricol, in facultate, pe domeniul „Inginerie si Management in Agricultura”, cu specializarea „Inginerie Economica in Agricultura”.
Profesor doctor Daniela Cretu, directorul Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala - Filiala Calarasi, din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti, considera ca este nevoie de invatamant superior agricol la Calarasi in conditiile in care judetul este unul preponderent agrar. Daniela Cretu este de parere ca invatamantul superior calarasean este la acelasi nivel cu cel din Bucuresti sau cu alte centre universitare importante din tara care au specializari similare.
„Este nevoie de invatamant superior la Calarasi si in special de invatamant superior agricol, pentru ca suntem intr-o zona predominant agrara. Mai mult decat atat, studentii nostri nu lucreaza doar in agricultura, ei pot lucra foarte bine la Camerele Agricole sau in invatamant, deoarece titlul pe care il capata la absolvire este unul destul de stufos, management, inginerie economica in agricultura si dezvoltare rurala. Circa 15% dintre studentii nostri de elita lucreaza in invatamantul preuniversitar calarasean si sunt foarte buni, dovada ca au luat note maxime la examenele de definitivat. Nu spun acum ca studentii nostri sunt cei mai buni, dar 30% dintre ei pot face fata cu brio la orice facultate de profil din tara. Si la Calarasi se face invatamant universitar de calitate, toti colegii mei au calitatea stiintifica de doctor si aproape jumatate dintre cadrele didactice ale facultatii din Calarasi sunt din Bucuresti. Si niciodata nu au sesizat faptul ca studentii din Calarasi sunt mai slabi decat cei din Bucuresti. Concurand cu Bucurestiul suntem pe acelasi nivel, ba chiar pot spune ca activitatile studentilor nostri sunt mult mai multe si ei sunt mult mai apropiati de profesori decat cei din Bucuresti“, a precizat Daniela Cretu la ARENA FM, in cadrul emisiunii „Subiectul zilei“.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT)
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6288Euro4.6288
Dolarul SUA - 3.9524Dolarul SUA3.9524
Sondaj
Pe vremea cărui președinte credeți că românii au dus-o cel mai bine?
Nicolae Ceaușescu
Ion Iliescu
Emil Constantinescu
Traian Băsescu
Klaus Iohannis
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker