Nr. 982, Anul 16, din 25-Mai-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
CotidianVersiune pentru tiparireRecomanda unui prieten acest articolParerile cititorilor
„FESTIVALUL IEI“ la Calarasi
Festivalul „RomanIA cu povesti“, initiat de Asociatia Gradusart Bucuresti, in parteneriat cu Carturesti Verona, Clubul Taranului Roman (MTR) si Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi, s-a deschis pe 8 iunie, la Clubul Taranului Roman din Bucuresti si si-a propus sa aduca in atentia tuturor IA si mestesugul popular.
Pe 11 iunie a poposit la Calarasi pentru a oferi copiilor si adultilor o reeditare a bucuriilor pe care le-au experimentat in vremurile de odinioara, la tara, alaturi de bunici, traind si simtind datinile si obiceiurile transmise din mosi stramosi.
Astfel, duminica, 11 iunie, intre orele 11.00 - 13.00, a fost organizat un atelier de basme romanesti, gazduit de Scoala Gimnaziala „Mircea Voda“ din Calarasi, sustinut de realizatoarea emisiunii radio „Bucuria povestilor“, dar si un program de dansuri sustinut de ansamblul popular „Mugurasii Baraganului“.
De asemenea, incepand cu ora 17.00, in Sala de spectacole a Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi, a debutat Sarbatoarea Iei, spectatorii putand urmari un program de cantece, dansuri populare si povesti cu talc, sustinute de: Trupa de teatru „Gigantii” din Cuza Voda, Ansamblul folcloric „Baraganul” al Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi, Ansamblul „Ghiocelul” al Palatului Copiilor din Calarasi si Corul „Dobrogeana” al Scolii Gimnaziale „Mircea Voda”. Spectacolul s-a bucurat de participarea reprezentantilor emisiunii de radio „Bucuria povestilor“, din Bucuresti.
Organizatorii va multumesc ca ati fost alaturi de ei pe 11 iunie, sa sarbatoriti IA romaneasca si sa faceti parte din RomanIA cu povesti!
( Marius TOMITA )
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6288Euro4.6288
Dolarul SUA - 3.9524Dolarul SUA3.9524
Sondaj
Pe vremea cărui președinte credeți că românii au dus-o cel mai bine?
Nicolae Ceaușescu
Ion Iliescu
Emil Constantinescu
Traian Băsescu
Klaus Iohannis
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker