Nr. 954, Anul 15, din 20-Octombrie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Diverse
AEP face apel catre societatea civila pentru a participa la realizarea unei monografii a alegerilor pentru primul Parlament al Romaniei Mari
Autoritatea Electorala Permanenta invita societatea civila sa se implice in realizarea unei monografii a alegerilor din anul 1919 pentru primul Parlament al Romaniei Mari, AEP propunandu-si sa marcheze Centenarul Marii Uniri printr-un demers colectiv de reconstituire a unui moment de referinta pentru istoria democratiei noastre.
Pentru a reda imaginea completa a configuratiei primului legislativ ales dupa infaptuirea Marii Uniri este nevoie, pe langa referinte istorice specifice, si de date referitoare la fiecare deputat si senator. In acest sens, este utila orice informatie valida care poate completa fisa biografica a fiecarui parlamentar (fotografii, nume si prenume, studii, cariera profesionala si politica, stare civila, ideologie, surse bibliografice etc). Multe astfel de informatii pot fi gasite in presa vremii, locala si centrala, in arhivele publice locale, in arhivele personale sau in memoria urmasilor.
Accesul personalului AEP la aceste surse fiind limitat, invitam pe toti cei care detin informatii despre oricare dintre parlamentarii alesi in anul 1919 sa le transmita Autoritatii Electorale Permanente la adresa de e-mail centenar.alegeri@roaep.ro.
Mentionam ca aportul cetatenilor la realizarea acestei monografii in format print si electronic va fi recompensat cu mentionarea numelor acestora in caseta colectivului redactional si in publicarea lor pe pagina oficiala de Internet a AEP.
Precizam ca lista deputatilor si senatorilor din primul Parlament al Romaniei Mari este publicata pe site-ul www.roaep.ro la rubrica „Centenar alegeri“ si poate fi consultata accesand linkul http://www.roaep.ro/prezentare/centenar-alegeri/

Directia comunicare si relatii externe a AEP
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5975Euro4.5975
Dolarul SUA - 3.8945Dolarul SUA3.8945
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker