Nr. 941, Anul 15, din 21-Iulie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
„Apa pe care o consuma calaraseanul in momentul de fata e una care ar fi putut sa se vanda ca si apa plata, fara nicio problema“
• spune Alin Dragulin, directorul executiv al ADI Ecoaqua Calarasi

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, de Utilitati Publice pentru serviciul de alimentare cu apa si de canalizare Ecoaqua Calarasi (ADI Ecoaqua Calarasi) face tot posibilul ca serviciul prestat de operator catre populatie sa fie la cei mai inalti parametri. Asa incat apa furnizata este la cea mai buna calitate, iar pretul adecvat cheltuielilor care se fac. Nu unul umflat, ci unul de bun simt si pe masura calitatii serviciului.
Cel putin asa a declarat la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, Alin Dragulin, directorul executiv al ADI Ecoaqua Calarasi, asociatia cu care Ecoaqua are semnat contractul de delegare. Referitor la pret, chiar daca unora nu li se pare prea corect sa plateasca un pret care sa includa si investitiile facute in celelalte localitati – unde se furnizeaza serviciul – trebuie sa se tina cont ca intervine principiul solidaritatii de care, la o adica, cam toata lumea beneficiaza. De aceea, nu este cu nimic rau daca un calarasean sustine pe un locuitor din Urziceni din Ialomita, de exemplu, unde poate pretul apei este mai mare, dar facandu-se un cos comun pretul este suportat si de catre calaraseni.
„In primul rand, locuitorul din municipiul Calarasi, daca nu ar fi fost in aceasta asociere sa suporte in comun pretul apei cu cel din Urziceni, ar fi fost precum cel din Slobozia. Nu ar fi avut apa in momentul de fata la calitatea pe care o are acum. Nu ar fi fost ca cetateanul din Calarasi de acum, ci ca cetateanul din Slobozia de acum, daca nu ar fi fost impreuna cu cel din Urziceni. Apoi, daca mergem pe principiul solidaritatii pana la capat, avem si un buget national din care sunt sustinute proiecte de investitii nationale, functionarimea la nivel national, iar la bugetul national varsa si cel de la Bucuresti si cel de la Cluj care cumva la un moment dat il ajuta si pe cel de la Calarasi, care nu ar fi putut sa se sustina singur. Fara acest principiu al solidaritatii am fi avut decalaje enorme la nivel national, poate chiar si la nivel judetean, daca am mai fi existat ca judet in situatia asta. Ar fi avut loc o polarizare la nivel national si cu siguranta probabil ca altfel ar fi aratat orasele astazi in Romania“, a precizat directorul Alin Dragulin, specificand ca, intr-adevar, toata lumea ar vrea sa plateasca cat mai putin.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„Este foarte mare exigenta la Calarasi, aproximativ jumatate dintre studenti nu termina facultatea“
• spune prof. dr. Daniela Cretu, director al Facultatii de Management, Inginerie Economica si Dezvoltare Rurala - Filiala Calarasi

Facultatea de Management, Inginerie Economica si Dezvoltare Rurala din Calarasi, sectie a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, a instruit de-a lungul timpului circa 1200 de studenti, 5 promotii de absolventi colegiu si 7 promotii de absolventi ai facultatii, toti fiind absorbiti pe piata muncii. Facultatea din Calarasi poate inscrie anual maxim 120 de studenti, insa in ultimii ani tinta propusa nu a mai fost atinsa, asta si pentru ca procentul de absolvire a examenului de bacalaureat in judetul Calarasi nu este nici pe departe multumitor. Directorul institutiei de invatamant superior din Calarasi, prof. dr. Daniela Cretu, nu are asteptari prea mari nici anul acesta, in conditiile in care vor fi clase de a XII-a din care doar 5-6 elevi vor promova examenul de bacalaureat.
„Noi speram ca macar anul acesta sa atingem cifra de 120 de studenti in anul intai, insa eu nu cred ca vom reusi deoarece la examenul de bacalaureat s-au inscris cu 30% mai putini elevi ca anul trecut. Din pacate, exista clase de liceu unde nu cred ca mai mult de 5-6 elevi vor promova bacalaureatul, si vorbim despre licee foarte bune din Calarasi. Absolventii de liceu din Calarasi s-au pregatit pentru diferite specializari, sa fie medici, avocati etc., asa ca nu mai raman foarte multi si pentru domeniul agricol. Noi ne adresam in special Colegiului Agricol, Colegiului Economic, Liceului Banulescu si Liceului Danubius, si analizand cam cati promoveaza examenul de bacalaureat la liceele vizate nu avem foarte mari asteptari ca vom ocupa toate cele 120 de locuri din anul I“, a spus Daniela Cretu la ARENA FM, in cadrul emisiunii „Subiectul zilei“.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5737Euro4.5737
Dolarul SUA - 3.9269Dolarul SUA3.9269
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker