Nr. 982, Anul 16, din 25-Mai-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
„Toata lumea trebuie sa respecte legile care guverneaza in Romania”
Nu demult, primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin a avut o intalnire cu reprezentantii romilor care si in acest an au programate nunti. Caci, se stie bine de anul trecut problemele pe care nuntile romilor le-au generat.
In calitate de primar, Daniel Dragulin nu are in atributii asigurarea linistii si ordinii publice, dar sunt alte institutii abilitate care au aceasta misiune, impreuna cu Politia Locala.
„Noi i-am chemat, impreuna cu Jandarmeria, Politia Locala, Politia Municipala sa le amintim faptul ca exista legi care reglementeaza ocuparea domeniului public, linistea si ordinea publica. Li s-a spus ce se poate intampla. Le-am spus ca daca va exista posibilitatea sa inchirieze un spatiu pentru acea datina pe care o au ei cu mireasa, astfel incat muzica sa nu deranjeze pe cei din zona, nu e niciun fel de problema. Dar in momentul in care vor deranja, Politia si Jandarmeria vor veni si daca nu vor intelege, fie ca le vor lua instalatiile de sonorizare, fie ii va chema la Politie sau Jandarmerie sa dea cu subsemnatul. Si asa li se poate strica nunta. Intr-adevar exista o datina si mi-aduc aminte ca datina era cu un tambal, cu o caruta, cu un acordeon, cu o vioara, dar nu cu boxe foarte puternice si deranjante. Nu se mai poate. Sunt atatea nunti din partea romanilor si nu s-a auzit atata galagie. Ii inteleg, ii respect pe romi, dar toata lumea trebuie sa respecte legile care guverneaza in Romania. Nimeni nu este mai presus de lege”, a precizat la Arena FM Calarasi, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, primarul Dragulin.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
La Calarasi, autoritatile locale se pregatesc serios de treaba!
Municipalitatea efectueaza in Calarasi o serie de lucrari in executare care, la ora actuala, sunt in faza de evaluare.
In afara de proiectele europene de pe Axa 4, lucrarile in derulare se cifreaza la valoarea de 14.118.000 lei si se afla in diferite stadii de executie. Sunt 17 lucrari, unele ajunse la perioada de evaluare pentru a se face receptia, altele la inceput. De asemenea, mai sunt si lucrari aflate in procedura de achizitii pe anul acesta, cu o valoare de 37.330.000 lei.
Pentru ca multi cetateni se intreaba ce se intampla cu strada Grivita, cu strada Bucuresti, cu strada Republicii, viceprimarul municipiului Calarasi, Viorel Ivanciu informeaza ca exista un proiect la Ecoaqua si trebuie tinut cont de acest aspect. Nu se poate interveni pana nu finalizeaza operatorul de apa lucrarile.
Astfel, strada Republicii are tronsoane unde trebuie sa se lucreze si va fi programata sa fie asfaltata definitiv ultima. Strada Grivita – ce nu e realizata pe fonduri europene – va incepe cel tarziu in primavara anului viitor. Executivul spera ca pana la toamna sa se termine licitatia, dar nu depinde de autoritati, cu toate ca au inceput procedurile inca din luna noiembrie – decembrie 2017. „Sunt o serie de solicitari si o serie de alte sicane, respectiv contestatiile pe care le fac cei care au depus ofertele. Dar, eu sper ca pana la sfarsitul anului, poate macar o parte din strada Grivita sa intre in lucru. Daca nu, in primavara anului urmator. De asemenea, referitor la Posta Veche, saptamana asta am avut un control de la 3 Sud Muntenia care ne-a intrebat in ce stadiu ne aflam. Noi suntem pe ultima suta de metri, proiectul se afla la analiza economico - financiara. S-au cerut niste precizari si in maxim o saptamana va fi anuntat castigatorul. Sper sa se treaca apoi la derularea lucrarilor. Suntem intr-un stadiu avansat si cu lucrarile pe Axa 4. Am fost informati ca pana la sfarsitul anului trebuie sa le depunem, dar nu cred ca ne apuca finele lui 2018. Cred ca le vom depune mai devreme pentru ca se lucreaza intr-un ritm foarte bun si se sta peste program de foarte multe ori.
Se lucreaza foarte mult pe echipe si proiectul de pe Bulevardul Nicolae Titulescu urmeaza sa se ridice pe SEAP. La strazile din Mircea Voda s-a semnat contractul si urmeaza sa se predea amplasamentul pentru a incepe lucrarile. Pe lotul 1, strazile Stirbei Voda, Cuza Voda si Musetelului, se va preda amplasamentul si se vor derula lucrarile. Am vorbit cu constructorul si a asigurat ca pana la sfarsitul anului, cele trei strazi vor fi gata. Sper ca si cele din Mircea Voda sa fie gata, asa incat primavara viitoare, pentru bugetul urmator sa prindem alte lucrari”, a precizat Viorel Ivanciu, specificand ca, legea achizitiilor publice este destul de greoaie si nu s-a facut nimic cu toate ca se doreste ca fondurile europene disponibile sa fie cheltuite in totalitate.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6288Euro4.6288
Dolarul SUA - 3.9524Dolarul SUA3.9524
Sondaj
Pe vremea cărui președinte credeți că românii au dus-o cel mai bine?
Nicolae Ceaușescu
Ion Iliescu
Emil Constantinescu
Traian Băsescu
Klaus Iohannis
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker