Nr. 958, Anul 15, din 17-Noiembrie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
Anul universitar a debutat in conditii foarte bune
Pe 2 octombrie a inceput un nou an universitar pentru studentii din toata tara. Daca unii parlamentari nu au ratat prilejul de a-si face imagine pe la festivitatea de deschidere a anului scolar universitar 2017-2018, la Calarasi, nici macar nu si-au manifestat dorinta de a participa. Dar, nici directorul Facultatii de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala, Filiala Calarasi, Daniela Cretu (profesor universitar doctor) nu le-a trimis invitatie speciala. Altadata, primea solicitari din partea lor, in acest sens, dar acum: pauza. Daca nimeni nu a facut o asemenea solicitare, nici dumneaei nu i-a invitat. Sincer, nu a luat in calcul aspectul si a invitat doar autoritatile locale, caci, poate ca pe undeva vrea sa delimiteze de politica macar cateva din evenimentele mai deosebite ale Facultatii.
Ideea e ca lipsa parlamentarilor calaraseni nu s-a simtit. Anul universitar la Calarasi a debutat in conditii foarte bune. In primul rand, trebuie specificat ca, la anul intai de facultate sunt 103 studenti si, desi nu s-a ajuns sa fie ocupate toate cele 120 de locuri disponibile, din acest punct de vedere e cel mai bun rezultat din ultimii patru ani.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„Noi traim doar ca sa muncim, sa platim milioanele de bugetari“
• spune Alina Jipa, sefa Organizatiei de Femei Nationale Liberale, Filiala Mun. Calarasi

In ultima vreme, guvernantii nu stiu ce masura sa mai implementeze pentru a astupa gaurile produse de darnicia la care s-au hazardat, cu tot felul de masuri sociale. Cum este, de exemplu, taxa de solidaritate de 2%, care spune ministrul finantelor Ionut Misa ca e o taxa din Uniunea Europeana si musai trebuie introdusa si la romani. Ca femeie de afaceri, lidera Organizatiei de Femei Nationale Liberale, Filiala Calarasi (OFNL Calarasi), Alina Jipa nu vede cu ochi buni demersurile guvernamentale. Si nu doar ea, toata lumea vede destul de clar ca masurile luate sunt fara acoperire si chiar ciudate.
„Se tot anunta asa Apocalipsa. Numai ce s-a intamplat in cateva luni cu minunatul program de guvernare. S-au marit salariile la bugetari. Discrepanta intre bugetari si privati este extrem de mare. A crescut consumul. A aparut in presa internationala ca Romania are o crestere economica de 6%, dar e bazata pe consum. Noi ce producem? In cateva luni au scazut investitiile straine cu 20% si continua. S-a schimbat Codul Fiscal cu 22 de modificari si atunci cine sa mai vina sa investeasca in tara asta? Referitor la taxa de solidaritate, pot sa spun ca exista si inainte un fond solidaritatea, gestionat de Ministerul Muncii, care se constituia dintr-un procent din jocurile de noroc. Nu era foarte functional pentru ca din banii aia trebuiau platite ajutoare de urgenta pe 416... Dar nu s-au platit niciodata. Eu cred ca de fapt, e o foame mare de bani. De unde sa acoperi salariile astea uriase, comparativ cu pensiile, cu salariile din privat. De unde iei atatia bani, ca nu se produce nimic? Despre ce investitie mare se vorbeste acum, la ora asta? In cateva luni de zile, s-a auzit sa demareze vreo investitie strategica in Romania? Eu nu am auzit de niciuna. Nu se produce nimic in tara, doar se consuma. Mai avem putin si luam si 50 de bani de la oul de gaina, ca prejudiciaza mamaia de la tara cu 50 bani oul, ca e evazionista“, a precizat la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei“, Alina Jipa, specificand ca a crescut datoria publica si nu stie de unde a luat modelul acesta de a face politica PSD.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6551Euro4.6551
Dolarul SUA - 3.965Dolarul SUA3.965
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker