Nr. 993, Anul 16, din 17-August-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
Deputat Andrei POP: „Daca economia functioneaza, atunci guvernarea functioneaza si trebuie sa-si duca pana la capat misiunea”
O regula de aur in democratie este ca majoritatea politica nu trebuie sa abuzeze de pozitia sa dominanta si sa ingradeasca drepturile minoritatii politice. Insa si inversul acesteia este valabil. Nici minoritatea politica, in speta PNL si USR, nu trebuie sa-si aroge drepturile electorale obtinute de catre PSD in alegeri.
Protestul este dreptul constutional si politic al minoritatii politice si-l poate folosi, in mod legal, ori de cate ori doreste, la fel cum guvernarea legitima este dreptul constitutional si politic al PSD, cel care a castigat alegerile parlamentare.
Nu cred ca trebuie uitate aceste principii fundamentale, indiferent cat de mari sunt interesele politice. Pentru ca devierea de la acestea, nu va face decat ca o tara sa esueze de la menirea sa de a fi o tara democratica.
In acest moment, nu exista nicio ratiune economica pentru care opozitia cere tot felul de demisii. Avem crestere economica, cresteri de salarii, deficit pastrat in limitele asumate la nivel european, legea pensiilor este intrata in dezbaterea publica. Singura ratiune pe care o are in minte opozitia este politica. Iar aceasta inseamna ca Opozitia sa abuzeze de pozitia sa de minoritate politica si sa-si doreasca intr-un mod nelegitim guvernarea.
Pe de alta parte, asa cum am scris si pe pagina mea de Facebook, societatea romaneasca trebuie sa ramana unita si diferentele dintre noi sa se pastreze in limitele dialogului politic.
Cui foloseste acest zbucium social?
Rezultatul guvernarii noastre se va vedea la urne. Rezultatul opozitiei tot acolo. NU acesta este jocul democratic? Nu alegerile la termen sunt finalul competitiei democratice?
Saptamana aceasta BNR a publicat raportul la sase luni privind investitiile straine directe, un raport pozitiv care arata o crestere a acestora cu aproximativ 30% fata de perioada anului trecut. In previziunea de primavara publicata la inceputul lunii mai, Comisia Europeana (CE) a estimat cresterea economiei Romaniei in 2018, la 4,5%, iar pentru 2019 la un avans de 3,9%. In jurul acestor cifre se discuta si estimarile Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare ( BERD ).
Nicio guvernare nu este perfecta, dar nu exista argumente ca de azi inainte opozitia sa guverneze. Daca economia functioneaza, atunci guvernarea functioneaza si trebuie sa-si duca pana la capat misiunea“.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6569Euro4.6569
Dolarul SUA - 4.0889Dolarul SUA4.0889
Sondaj
Mitingul din 10 august va duce la caderea Guvernului?
Da
Nu
Imi este indiferent
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker