Nr. 937, Anul 15, din 23-Iunie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
Amatorii de finantare europeana trebuie sa vina cu un plan de afaceri realist, daca nu vor sa li se ia banii inapoi
Programul Operational Regional (POR) a implinit deja un an de la lansare si, la nivel de regiuni, autoritatile locale au tot depus proiecte. Insa sesiunea este deschisa si amatorii inca mai pot depune proiecte. La nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia sunt depuse 587 proiecte, cu o valoare totala de 1.542 milioane lei. De mentionat ca regiunea are o alocare de 2.353 milioane lei si asta inseamna ca sunt proiecte depuse pentru 60% din suma aprobata. Iar aici este vorba de proiectele care au intrat deja in evaluarea tehnico-financiara, nu si cele respinse.
POR lucreaza cu motoarele turate la maxim, iar la ADR Sud Muntenia nimeni nu sta. Pentru potentialii doritori de finantare prin POR, reprezentantii ADR Sud Muntenia au si ceva sfaturi, daca sunt interesati sa isi dezvolte afacerile. De exemplu, pot sa ofere informatii vizavi de firmele de consultanta daca au facut proiecte, daca s-au finalizat sau nu, daca au fost probleme. Dar sa se dea vreo recomandare, nici vorba. Doar relatii despre firma respectiva, cu conditia ca solicitantul sa spuna si numele acesteia.
„Noi nu venim niciodata cu vreun nume de firma de consultanta. Este cea mai buna decizie. Nu ne intereseaza cu cine lucreaza. Important este sa aiba cateva garantii ca firma respectiva nu le va da, o spun mai putin academic, teapa sau sa le creeze un prejudiciu. Se merita ca intreprinzatorii mici sau mijlocii sa apeleze la finantare prin POR pentru a-si dezvolta afacerea, dar cu o conditie: ca ceea ce fac ei sa fie in baza unui plan de afaceri foarte realist. Daca ei vor sa faca ceva doar asa pentru ca au auzit ca merge domeniul cutare sau au auzit de un chilipir s-ar putea ca proiectul sa fie finantat si realizat. Numai ca, ei au un termen de 5 ani in care noi urmarim investitia, pastrarea locurilor de munca - asumate prin proiect - , pastrarea echipamentelor in cadrul firmei, activitatea respectiva. Daca de-a lungul acestui timp constatam ca nu se mai indeplinesc acesti indicatori, putem cere retragerea sumei obtinute prin finantare, intr-un anumit procent, pana la suta la suta, in functie de gravitatea indicatorului pe care nu il mai respecta. Atunci, decat sa-ti legi o piatra de moara si sa stii ca nu reusesti sa indeplinesti ce ai prevazut in proiect, sfatul nostru este sa nu il faca. Dar daca au facut un plan bun - si avem o gramada de exemple in programul anterior, cu planuri de afaceri documentate, realiste, cu suport in practica - cu toata convingerea ii indemn pe doritori sa faca un proiect. Exista o sursa destul de importanta pentru a realiza aceste afaceri, vorbesc de finantari, si ar fi pacat ca ele sa nu se materializeze in proiecte bune“, a precizat la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei“, Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„Noi nu putem intra intr-o greva fiindca ar fi nedrept fata de beneficiari“
• spune directorul AJPIS Calarasi, Liviu Oltenacu

Noua lege a salarizarii aduce mari sperante angajatilor din sistemul bugetar, mai cu seama ca multi inca au salariile destul de mici, in comparatie cu volumul de lucru. Bunaoara, Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Calarasi (AJPIS) este o institutie foarte grea si angajatii acesteia nu se pot plange de lipsa de activitate. Insa, daca probleme sociale sunt destule, nu la fel sta situatia cu angajatii care sa ii deserveasca pe cei interesati.
La capitolul dotare s-a mai ,,bifat” cate ceva, dar inca mai exista deficiente si in ceea ce priveste aparatura informatica necesara pentru desfasurarea activitatii. Totusi, institutia a reusit, in urma cu 2 ani, sa achizitioneze un sistem informatic performant pentru ca avea calculatoare foarte vechi.
Astfel a informat la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei“, Liviu Oltenacu, directorul executiv al AJPIS Calarasi. Acesta atrage atentia ca, cea mai spinoasa problema cu care se confrunta AJPIS Calarasi ramane lipsa de personal. Si, chiar daca salariile nu aduc motive de bucurie, angajatii din aceasta institutie nu isi ,,permit” sa faca greva.
„Problema cea mai mare este la lipsa de personal. Nu este usor sa gestionezi 110.000 de beneficiari cu aproximativ 20 de angajati, in comparatie cu alte institutii care, tot asa, sunt subordonate Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, dar au o grila de personal suficienta. Sarcinile de serviciu sunt mai relaxate decat la noi. Gradul de incarcare la noi este de undeva la 160 la suta pentru fiecare angajat care lucreaza in cadrul AJPIS. Iar salariile sunt destul de mici, in comparatie cu cele de la alte ministere. Nu ma intereseaza ce se intampla in alte institutii. Fiecare, pentru munca prestata, este remunerat corespunzator. Si eu imi doresc pentru oamenii mei, sa fie remunerati la fel. Dar vreau sa spun un lucru care sintetizeaza totul: Un consilier superior in cadrul finantelor are salariu mult mai mare ca al meu, ca director executiv.
Dar, noi nu putem intra intr-o greva fiindca ar fi nedrept fata de beneficiari. Ei trebuie sa-si primeasca drepturile, asa cum si noi asteptam in fiecare luna sa ne primim niste drepturi salariale. Pentru acele persoane, aceste drepturi reprezinta mijlocul lor de subzistenta, mijlocul lor de a-si intretine familia si tot ceea ce inseamna cheltuielile gospodaresti. Poate la noi nu este traditia de a avea miscari revendicative. Poate nu sunt foarte bine reprezentati salariatii, din punct de vedere sindical. Cu toate ca, ei sunt reprezentati in cadrul unui sindicat. Dar, noi suntem niste persoane cuminti, docile. Si in mitologie, cand toate relele lumii au iesit, ceea ce a ramas in cutia Pandorei a fost speranta. Eu, mai departe, trag speranta ca va fi mai bine. Asteptam ca, incepand de la a doua jumatate a anului 2017, sa se puna in practica acele masuri ale Guvernului cu legea salarizarii unice. Atunci, cu certitudine, nu vor mai fi discrepante in cadrul aceluiasi sistem, ca institutii echivalente, subordonate aceluiasi sistem. Daca se va face o analiza atenta si obiectiva, asupra tuturor problematicilor, cred ca decidentii isi vor da seama ca, AJPIS este foarte importanta, cel putin in acest context. Putem sa vorbim si despre viitor, putem sa vorbim si despre un orizont de timp mediu si mai indelungat in care, din punctul meu de vedere, cred ca vom asista la o transformare a ceea ce insemna activitatea si atributiile AJPIS Calarasi. Dar, asta ramane sa vedem pe viitor ce si cum va fi“, a punctat Liviu Oltenacu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5673Euro4.5673
Dolarul SUA - 4.0905Dolarul SUA4.0905
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker