Nr. 990, Anul 16, din 20-Iulie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Exclusiv
„Am schimbat cinci directori, incercand sa duc lucrurile pe un drum asa cum cu totii ni-l dorim”
• spune presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta

Conducerea aflata la ora actuala la carma judetului Calarasi face tot ce poate ca cetatenii sa beneficieze de toate conditiile de care au parte ceilalti locuitori din tarile europene civilizate. Asa cum se stie, oamenii doresc sa aiba drumuri asfaltate, conditii bune de trai, scoli dotate, cadre didactice calificate si nu in ultimul rand un sistem sanitar eficient.
De aceea, o prioritate pentru presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta, a reprezentat-o si o reprezinta Spitalul Judetean de Urgenta. Locuitorii judetului au nevoie, asa cum este si firesc, in primul rand de servicii de sanatate. Si, nu o data, cetatenii au semnalat ca lucrurile nu sunt tocmai in ordine referitor la activitatea spitaliceasca. Unele lucruri nu functionau, au existat probleme si parte din acestea exista si in prezent. „Multe lucruri nu functionau in spital. Parte din ele cred ca exista si in prezent. Am incercat sa schimbam situatia. Am schimbat cinci directori, incercand sa duc lucrurile pe un drum asa cum cu totii ni-l dorim, sa avem servicii, din partea medicilor si a asistentilor, de calitate. Spitalul Judetean de Urgenta a fost unul dintre proiectele mele. De aceea am facut acest efort sa caut acest manager si sa incerc sa caut proiecte care sa aiba totusi vizibilitate si reusite pentru toti calarasenii. A doua provocare a fost Palatul Prefectural. M-am plimbat un an de zile, de la prefect la Ministerul de Interne, ca sa pot sa obtin procesul verbal de predare catre Consiliul Judetean, pentru a reabilita si consolida cladirea. Abia dupa un an am inceput sa depun documentele, am pierdut cateva etape de depunere a proiectelor pentru monumente istorice. La momentul depunerii lor, cand am preluat mandatul, in 2016, septembrie s-a deschis o sesiune de depunere de proiecte pe monumente istorice, in care Programul Operational Regional le primea. Eu nu am putut sa depun fiindca nu detineam acest proces verbal”, a precizat presedintele Vasile Iliuta, specificand ca acele procese verbale prin care a fost preluata Prefectura nu mai aveau termene.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
„Imi doresc ca activitatile din handbalul feminin sa continue si in anii urmatori”
• spune Cristian Gavrila, presedintele CS Danubius Calarasi

Asociatia Clubul Sportiv Danubius Calarasi a lansat, recent, proiectul cu titlul „Handbal feminin la Calarasi – Promovam Sanatatea prin Miscare”, derulat in baza unui contract de finantare nerambursabila, asigurata de Primaria Municipiului Calarasi.
Potrivit celor declarate de Cristian Gavrila, presedintele CS Danubius Calarasi, proiectul a fost aplicat pe domeniul - Activitati sportive si de tineret - Activitati nonprofit de interes local pe anul 2018.
Sumele prinse in proiect sunt de 147.600 lei din bugetul Municipiului Calarasi si 30.000 lei contributie beneficiar.
„Dupa parerea mea, acest proiect este o continuare a proiectului de anul trecut. Imi doresc ca activitatile din handbalul feminin sa continue si in anii urmatori. Ca modalitate de finantare avem Legea 350 si sper ca in viitorul apropiat - ma refer la anul competitional viitor – sa gasim posibilitatea sa ne finanteze si pe noi autoritatile locale, cum se finanteaza si alte cluburi la acest moment. Avem intentia sa participam cu doua echipe la campionatele nationale. Va fi o echipa de junioare mici – echipa de junioare trei, de 14-15 ani – si una de junioare mari, cu care vreau sa participam la divizia A, ca anul trecut”, a precizat Cristian Gavrila, specificand ca activitatile derulate prin proiect implica o serie de cheltuieli legate de participarea la activitati, transport, cazare, masa, arbitraj, pregatirea centralizata din luna august, intr-o statiune montana, insa, deocamdata, nu s-a stabilit locatia.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6562Euro4.6562
Dolarul SUA - 3.9954Dolarul SUA3.9954
Sondaj
Sunt oamenii politici corupți?
Da
Nu
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker