Nr. 933, Anul 15, din 26-Mai-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Social
„Pasi spre viitor”, propunerea Centrului Cultural Judetean Calarasi pentru mini-vacanta de 1 iunie
In aceasta perioada a anului, dedicata copiilor si Zilei de 1 iunie, Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi organizeaza proiectul „Pasi spre viitor“, cu scopul de a-i antrena pe copiii si adolescentii calaraseni intr-o serie de activitati educative menite sa contribuie la cresterea increderii de a privi cu indrazneala spre viitor. Astfel, in perioada 30 mai - 01 iunie, copiii si adolescentii sunt invitati la lansare de carte, vizite la Centrul Judetean de Cultura si la Consiliul Judetean Calarasi, teatru, iar in ziua de 1 iunie sunt asteptati in Parcul Central pentru o serie de activitati interactive.
Aceasta actiune de celebrare a Zilei Copilului debuteaza marti, 30 mai, cu o lansare de carte Sala Cinema 3D/2D, alaturi de partenerii evenimentului - Colegiul National „Barbu Stirbei” Calarasi, Editura „Cununi de stele” si Biblioteca Judeteana „Alexandru Odobescu”, la intalnirea cu jurnalistul si scriitorul Cristian Coman si lansarea cartii „Zeus nu moare niciodata“.
Originar din Calarasi, Cristian Coman are o experienta de 25 de ani in presa, dintre care 22 in televiziune. „Zeus nu moare niciodata” este volumul sau de debut, aparut la editura „Cununi de stele“, in 2017. Cu ocazia lansarii volumului sau de debut, jurnalistul si scriitorul Cristian Coman se intoarce in orasul natal sa intalneasca liceeni, colegi, profesori, pentru a le impartasi impresii despre „noua lume a societatii mass-media“.
„Scriind o proza indrazneata, Cristian Coman nu tolereaza relativizari naive pentru ca incearca sa schimbe o ordine pe care Umberto Eco o denumea noua lume a societatii mass-media. In acest sens, discursul narativ contine resurse imprevizibile prin intermediul carora limbajul-standard sau publicistic se transforma in registre stilistice, destinate sa creeze un roman rapid, o lume in actiune asemanatoare celei evocate de celebrul jurnalist Frèderic Beigbeder. Autorul isi asuma ideea de a dezvalui jocurile de perspicacitate ale jurnalistului dilematic, concentrat sa caute adevarul, sa refaca acel puzzle al evenimentelor amenintate sa ramana cazuri cu autor necunoscut. In plan psihologic, este evidenta tehnica gradarii senzationalului ce tine de continutul stirilor, de acumularile succesive ale faptelor si de observatiile directe - toate avand un mesaj realist: imposibilitatea evitarii suferintei umane, viziunea contradictorie a personajelor in privinta unei civilizatii exasperate de cultul puterii, al individualismului, al egoismului. Impresioneaza viata oamenilor simpli sau moguli, marionete ale emisiunilor de stiri sau ale vointei unor impostori ce misuna in mass-media, in contrast cu tipologia jurnalistului-la fata locului, constrans de superiorii sai sa devina vanator de declaratii, in goana dupa senzational. Insa, in mod particular, acesta cauta o destinatie ascunsa omului comun, evitand schemele si canoanele presei de scandal, gen daca nu ai stiri, le inventezi“, scrie profesor Stela Anghel, in Prefata volumului.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5573Euro4.5573
Dolarul SUA - 4.0641Dolarul SUA4.0641
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker