Nr. 954, Anul 15, din 20-Octombrie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Social
Proiectie speciala: Filmul de lung metraj - „Octav”
Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi va asteapta vineri, 3 noiembrie 2017, la Cinema 3D/2D, incepand cu ora 19:00, la proiectia speciala a lung-metrajului „Octav”, cu Marcel Iures in rol principal.
Evenimentul isi propune sa prezinte publicului calarasean un film aparte in peisajul cinematografic romanesc, prin imbinarea dintre emotie si nostalgie. Filmul, reprezentand o „declaratie de celebrare a vietii”, transpune o serie de imagini calde si poetice despre Romania.
Spectatorii vor avea, astfel, ocazia sa vizioneze filmul in compania lui Marcel Iures, actorul principal din „Octav”, a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este si co-scenaristul filmului si a acritei Maria Obretin, care o interpreteaza pe Vera in film.
Filmul „Octav”, in regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distributie de exceptie: Marcel Iures, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Stefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biris, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan, etc.
Coproductie Romania - Marea Britanie, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (producator Adela Vrinceanu-Celebidachi), filmul „Octav” este clasificat cu AG (Audienta Generala).
Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iures), un barbat in varsta, care se reintoarce la conacul copilariei sale aflat undeva in zona rurala a Romaniei, cu dorinta de a-l vinde. Ajuns aici, dupa o absenta de zeci de ani, o fetita ce-i pare cunoscuta il poarta intr-o calatorie minunata in timp, inapoi la anii copilariei sale pentru a-l ajuta sa-si redescopere bucuria de a trai.
Pelicula a fost selectionata in cadrul prestigiosului Festival International de Film de la Montreal, Canada, 2017, la sectiunea Focus on World Cinema, un festival de traditie pentru cinematografia mondiala, aflat la cea de-a 41 editie.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5975Euro4.5975
Dolarul SUA - 3.8945Dolarul SUA3.8945
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker