Nr. 941, Anul 15, din 21-Iulie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Social
Primaria Calarasi a incheiat contractul de executie lucrari pentru Blocul de locuinte sociale 15 A+B
Joi, 13 iulie, a fost semnat contractul de executie lucrari de constructii si montaj pentru Blocul 15 (E26) tronson A+B, situat pe strada Dumbravei, cu 44 de apartamente locuinte sociale din Ansamblul Mircea Voda Sud 3, intre Primaria Municipiului Calarasi, prin Serviciul Public Centrale Termice si Administrare Fond Locativ, si SC Confort SA, in calitate de antreprenor general.
Valoarea lucrarilor constructii si montaj este de 7.734.607 lei cu TVA inclusiv si are ca sursa de finantare bugetul local si bugetul de stat, Blocul 15 A+B fiind inclus in Programul National de Constructie Locuinte Sociale al Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Regimul de inaltime este de S+P+4E+5E retras, aria construita este de 688,6 mp, iar aria construita desfasurata este de 3947,20 mp.
Din cele 44 de apartamente (fiecare cu o suprafata prevazuta in Legea 114/1996, 22 apartamente sunt cu o camera, 12 cu 2 camere si 10 apartamente sunt cu 3 camere. Termenul de executie al lucrarilor este 31.12.2018, fiind corelat cu sursele de finantare alocate din bugetul de stat si cel local.
[citeste]
Corul CJCC Calarasi si-a reluat activitatea
Vineri, 30 iunie, Corul „Camerata Danubii“ al C.J.C.C.Calarasi si-a reluat activitatea, participand alaturi de corurile: „Ion Vidu“ din Lugoj, Grupul Catehetic al Parohiei „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul“ din Calarasi, „I.D.Chirescu“ din Cernavoda si „Sedeanka“ din Silistra-Bulgaria la evenimentul „Reuniune Corala“, dedicat muzicii laice.
Pe 1 iulie, la biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ (Volna), calarasenii iubitori de muzica religioasa au putut lua parte concertul oferit de Corul „Camerata Danubii“, Corul „Ion Vidu“ din Lugoj, Grupul Catehetic al Parohiei „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul“ din Calarasi, Corul „I. D. Chirescu“ din Cernavoda si „Sedeanka“ din Silistra-Bulgaria.
Seara s-a incheiat cu un concert in sala de spectacole a C.J.C.C.Calarasi, „Opereta, dragostea mea!“, sustinut de orchestra „Vivarte“, dirijor, Tiberiu Oprea, solisti: Mediana Vlad (soprana) si Stefan Popov (bariton).
[citeste]
Incep inscrierile pentru cea de-a doua editie a concursului de prezentare a Municipiului Calarasi
Primaria Municipiului Calarasi, prin Muzeul Municipiului Calarasi, va invita sa participati la a doua editie a concursului de filme de prezentare a Municipiului Calarasi. Concursul se adreseaza tuturor celor pasionati de arta cinematografica in diversele ei forme, oferindu-le astfel prilejul de a-si manifesta libertatea de exprimare artistica intr-un concurs cu public.
Filmul de prezentare a localitatii va avea durata de maximum 300 secunde, fiind dedicate prezentarii localitatii si imprejurimilor. Vor fi punctate caracterul obiectiv si determinant al filmului cat si valentele sale cinematografice.
Concursul este organizat de catre Primaria Municipiului Calarasi prin Muzeul Municipal Calarasi, in cadrul Zilelor Municipiului Calarasi, editia 2017. Participantii la Concurs sunt obligati sa respecte termenii si conditiile prezentului Regulament oficial al Concursului, iar tematica concursului este „Calarasi/Acasa“ (HOMETOWN/CALARASI). In perioada 17 iulie 2017 - 8 septembrie 2017 se pot face inscrieri de videoclipuri la sediul Muzeului Municipal Calarasi, pe 11 septembrie 2017 va fi efectuata jurizarea videoclipurilor iar in data de 15 septembrie 2017 vor fi anuntati castigatorii. Organizatorii isi rezerva dreptul de modificare a datelor de concurs anuntand in prealabil acest lucru. La concurs poate participa orice cetatean cu varsta minima 14 ani, iar participantii pot inscrie in concurs maxim 2 videoclipuri. Filmul prezentat in concurs nu trebuie sa fi fost prezentat intr-un alt context public, iar productiile video trebuie sa integreze urmatoarele elemente - stema orasului, date istorice referitoare la localitate, cladiri reprezentative, elemente recognoscibile ale cadrului natural inconjurator, ideea creativa urmarind pozitionarea localitatii in contextul national ca fiind una pozitiva.
Sunt interzise cu desavarsire utilizarea unui limbaj obscen sau a unor contexte vizuale cu caracter imoral, folosirea la filmari a unor insemne rasiste sau care instiga la violenta interetnica sau crearea unor scene care sa atenteze la integritatea fizica si morala. Organizatorul isi rezerva dreptul de a elimina din concurs productiile care au caracter tendentios sau care nu respecta conditiile mai sus mentionate. Nu vor fi trecute pe generic datele de recunoastere ale realizatorilor filmului sau alte elemente care ar putea conduce, implicit, la recunoasterea identitatii acestora. Datele de contact ale concurentilor vor fi precizate in Fisa de participare, iar responsabilitatea in ceea ce priveste drepturile de autor asupra materialelor auxiliare video, audio sau grafice incluse in scurtmetraj, apartine in exclusivitate realizatorilor acestuia.
Calitatea audio si video a produsului final trebuie sa fie corespunzatoare unei bune vizionari, iar editarea se poate face cu orice soft de prelucrare video. Se recomanda ca produsul final sa fie in format avi, mpg, wmv sau orice alta encodare care va permite vizionarea materialului cu Windows Media Player. Filmul poate fi predat pe suport CD sau DVD, introdus in carcase corespunzatoare, pentru expedierea in siguranta a acestora. Pe coperta fiecarei carcase vor fi mentionate numele participantului si titlul filmului, iar pe suportul CD sau DVD, vor fi trecute doar titlul si motto-ul fara niciun alt element de identificare personala. Fiecare CD sau DVD va contine un singur film. Din motive de jurizare nu se admit mai multe filme pe acelasi disc.
Avand in vedere ca acest concurs nu urmareste relevarea unui grad ridicat de profesionalism in realizarea tehnica a materialelor video, organizatorii, in speta juriul concursului, vor avea in vedere, in primul rand, criteriile artistice si cele de reprezentare, pe care participantii trebuie sa le demonstreze. Vor fi urmarite originalitatea, ineditul, obiectivitatea si spontaneitatea in realizarea scurtmetrajelor. Se va acorda un singur premiu in valoare de 1500 lei (impozabil) filmului care va fi desemnat castigator de catre juriul special constituit. Toti concurentii vor primi diplome de participare. Acordarea premiului si a diplomelor se va face in cadrul unui eveniment public. Participarea la concurs constituie acordul potentialilor castigatori referitor la faptul ca persoana, numele, localitatea in care domiciliaza si fotografia pot fi facute publice si folosite in materiale electronice sau tiparite de catre organizatori fara nici un fel de plata aferenta, acord echivalent cu cesiunea drepturilor patrimoniale corespunzatoare ale castigatorilor catre organizatori. Premiul trebuie sa fie revendicat in termen de 90 de zile de la data desfasurarii evenimentului public, in caz contrar premiul nemaifiind datorat de catre organizatori. Intrarea in posesia premiului si a diplomelor poate fi realizata prin participarea la festivitatea de premiere sau prin deplasarea la sediul Muzeului Municipal Calarasi. In cazul in care castigatorul premiului este minor, acesta este indreptatit sa intre in posesia premiului numai insotit de un parinte sau de reprezentatul legal.
Datele personale si de contact ale participantilor sunt confidentiale, iar detaliile participantilor pot fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5737Euro4.5737
Dolarul SUA - 3.9269Dolarul SUA3.9269
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker