Nr. 964, Anul 16, din 19-Ianuarie-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Cotidian
Consiliul Judetean Calarasi va moderniza Stadionul Municipal
Consiliul Judetean Calarasi este decis sa sprijine performanta in sport si ca atare sustine financiar orice activitate sportiva. Una dintre acestea este fotbalul si AFC Dunarea Calarasi are parte de toata atentia, mai cu seama ca a si obtinut rezultate foarte bune in anul care tocmai s-a incheiat. Echipa a incheiat anul pe primul loc in Liga a II-a.
Pe termen mediu, principalul obiectiv al AFC Calarasi este promovarea in Liga I, insa daca acest deziderat se va implini trebuie asigurate o serie de conditii pentru ca echipa sa se mentina intr-o astfel de pozitie. Trebuie ca echipa sa poata fi sustinuta financiar si nu ajunge doar suportul financiar al autoritatilor locale. Un capitol important il reprezinta infrastructura si Consiliul Judetean si-a asumat aceasta problema. Pentru promovarea in Liga I, echipa are nevoie de un stadion care sa corespunda acestui nivel.
„Investitiile care vor fi facute de Consiliul Judetean se refera la infrastructura. Noi am facut niste estimari, am adus un profesionist, o firma din Austria care a estimat la cat ajung cheltuielile cu nocturna, incalzirea gazonului, turnicheti, reparatiile vestiarelor. Avem nevoie estimativ de 500.000 de euro ca sa acreditam stadionul, sa putem juca la Calarasi. Acesti bani nu reprezinta o problema pentru Consiliul Judetean, deja au fost planificati prin sedinta. Consider ca ceea ce noi ne-am planificat se va si realiza. Avem garantia ca se va juca acasa pentru ca vor incepe procedurile de licitatie din momentul in care Primaria ne va transfera stadionul. Astfel incat atunci cand meciul final se va tine - si vom sti ca vom fi cei care vor juca in divizia nationala - sa putem sa intervenim cu echipele de constructii, pentru cele 2 luni de pauza, sa reusim sa asiguram incalzirea in gazon, ceea ce va fi mai greu de realizat, ca sa se poata juca pe stadion“, a precizat presedintele CJ Calarasi, Vasile Iliuta, specificand ca bugetul a fost deja creionat.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Prioritati investitionale ale Primariei Calarasi si situatia achizitiilor in 2018
Daniel Stefan Dragulin, primarul municipiului, a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, stadiul investitiilor publice care se vor derula in municipiul Calarasi in perioada urmatoare. Acestea sunt finantate atat din bugetul local, cat si din fonduri nationale sau europene. Concret, este vorba despre despre modernizarea mai multor strazi, construirea unei crese, canalizare in cartierul Magureni si pe strada Navodari, dar si reabilitarea unui monument istoric si a pietei Big.
Astfel, primul proiect aflat pe lista de investitii a Primariei Calarasi este cel care vizeaza restaurarea Postei Vechi, o modernizare estimata la peste 7, 5 milioane de lei. Procedura se afla in faza de evaluare a ofertelor. Urmeaza proiectare si executie „Modernizare strazi in cartierul Mircea Voda“ - lot 1. Aici, lucrarile vor fi executate pe strazile Gradistea, Navodari, Crangului, Mihai Viteazul si Dumbravei. Valoare estimata fara TVA a proiectului se ridica la peste 6,5 milioane lei.
Tot la capitolul reparatii sunt vizate si strazile Musetelului, Stirbei Voda si Bd. Cuza-Voda, cu o valoare estimata fara TVA de aproximativ 6 milioane lei . Documentatia a fost postata pe SEAP si a trecut de prima etapa de corectare. In ceea ce priveste modernizarea strazii Grivita, valoare estimata fara TVA a lucrarii se apropie de 3 milioane lei. S-a luat legatura cu utilizatorii serviciilor de cablu, telefonie si ENEL in vederea corelarii lucrarilor de constructii cu lucrarile de introducere a cablurilor in subteran. Dupa stabilirea solutiei tehnice si intocmirea documentatiei tehnico-economice se va receptiona proiectul de modernizare si se va demara procedura de achizitie publica.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6679Euro4.6679
Dolarul SUA - 3.8116Dolarul SUA3.8116
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker