Nr. 941, Anul 15, din 21-Iulie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Cotidian
Ansamblul folcloric „Baraganul“, prezent la Ziua Dunarii 2017
Primaria Municipiului Calarasi a organizat sambata, 9 iulie, in Parcul Central, cea de-a patra editie a evenimentului Ziua Dunarii, si anul acesta maestrul Ivan Patzaichin fiind prezent printre calaraseni. Activitatile au inceput la ora 07:00, in program regasindu-se: concurs de pescuit, organizat in parteneriat cu Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Calarasi; concurs de pictura in acuarela - participantii fiind zece elevi de la clasa de pictura din cadrul Palatului Copiilor Calarasi; expozitie de arta culinara - preparate din peste - realizatori fiind elevii Colegiului Tehnic „Stefan Banulescu“; traditionalul „minifestival pe apa“, organizat in parteneriat cu Asociatia Milla 23 - Ivan Patzaichin - competitie de vaslit care se va desfasura cu cele trei canotci puse la dispozitie de Asociatie, fiecare echipaj fiind alcatuit din 10+1 membri; program artistic si activitati de modelare in lut, realizate cu participarea elevilor si cadrelor didactice din cadrul Palatului Copiilor Calarasi; servirea in mod gratuit calarasenilor a traditionalului bors de peste, pregatit de Cantina de Ajutor Social a Primariei Municipiului Calarasi.
In baza parteneriatului cu Primaria Municipiului Calarasi, Centrul Judetean de Creatie si Cultura Calarasi a participat la organizarea evenimentului „Ziua Dunarii” editia 2017, aducand traditia dansului popular pe malurile Borcei, prin programul sustinut de Ansamblul folcloric „Baraganul“ al C.J.C.C.Calarasi.
[citeste]
APIA reaminteste fermierilor ca arderea miristilor este interzisa
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Centrul Judetean Calarasi informeaza fermierii cu privire la obligatia de a respecta normele de ecoconditionalitate (GAEC 6.2), conform carora este interzisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum si a vegetatiei pajistilor permanente.
Precizam ca, in conformitate cu prevederile Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, al ministrului mediului, apelor si padurilor si al presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri in Romania, cu modificarile ulterioare, este interzisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum si a vegetatiei pajistilor permanente, obiectivul acestei conditii fiind mentinerea materiei organice in sol si prevenirea poluarii atmosferei, prin aplicarea masurilor de gestionare minima a miristilor si resturilor vegetale, precum si mentinerea unui nivel minim de intretinere a solului prin protejarea pajistilor permanente.
Agricultorii care utilizeaza teren arabil (inclusiv pajisti temporare) nu trebuie sa arda miristile si/sau resturile vegetale rezultate dupa recoltarea culturilor (paie de cereale paioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapita s.a.), inclusiv miristile sau iarba ramasa dupa cosirea pajistilor temporare, precum si vegetatia pajistilor permanente.
Agricultorii care utilizeaza pajisti permanente nu trebuie sa arda vegetatia, inclusiv iarba ramasa dupa cositul pajistilor.
Pentru agricultorii care nu respecta conditia GAEC 6.2 se vor aplica reduceri ale cuantumului total al schemelor de plati si al masurilor de sprijin, conform modului de aplicare a sanctiunilor pentru nerespectarea normelor de ecoconditionalitate, indiferent de suprafata arsa.
Precizam ca APIA a incheiat Protocolul de colaborare cu Garda Nationala de Mediu (GNM) si cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) privind actiunile de monitorizare a modului de respectare de catre fermieri a bunelor conditii agricole si de mediu referitoare la arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil si la arderea pajistilor permanente.
Se urmareste, prin actiuni comune, reducerea cazurilor de ardere a miristilor si a vegetatiei prin sanctionarea celor care incalca aceste dispozitii, de catre toate cele trei institutii semnatare ale protocolului.
Ca urmare a numarului mare de incendieri din anii precedenti, ca masura de prevenire si combatere a fenomenului, APIA a luat decizia ca nerespectarea normelor de ecoconditionalitate sa fie incadrata la gravitate mare si sa-i fie atribuita sanctiunea maxima in acest sens, prevazuta de Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 privind finantarea, gestionarea si monitorizarea politicii agricole comune si de Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 999/2016 privind aprobarea sistemului de sanctiuni administrative pentru ecoconditionalitate aplicabil schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri incepand cu anul 2016.
[citeste]
ECO FOTOGRAFIA
Centrul Judetean de Cultura si Creatie Calarasi incurajeaza creatia, sustine initiativele de dezvoltare a copiilor, folosind arta ca mod de exprimare artistica.
Foaierul C.J.C.C.Calarasi gazduieste, in perioada 17 iulie - 29 septembrie 2017, expozitia de fotografie „ECO FOTOGRAFIA“. Aceasta cuprinde fotografii ale copiilor din Centrul de Servicii Sociale pentru Copil si Familie „SERA“ Calarasi, precum si ale copiilor din comuna Ciocanesti, realizate in cadrul unei colaborari intre D.G.A.S.P.C. Calarasi - F.I.C.E. (Federatia Internationala a Comunitatilor Educative) Filiala Calarasi.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5737Euro4.5737
Dolarul SUA - 3.9269Dolarul SUA3.9269
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker