Nr. 937, Anul 15, din 23-Iunie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Cotidian
ADR Sud Muntenia, partener in clusterul „Start Inovare“
In data de 21 iunie, la Bucuresti a avut loc evenimentul de lansare a clusterului „Start Inovare“, ce a fost gazduit de Institutul de Studii si Proiectari Energetice!
Asociatia „Start Inovare“ s-a infiintat in anul 2016, fiind astfel rezultatul unui proces de colaborare intre entitati provenind din zone diverse ale economiei, care s-au reunit cu scopul de a facilita transferul tehnologic, pe scara larga, a celor mai avansate tehnologii menite sa rezolve probleme din agricultura, mediu, energie, IT etc.. Din cluster fac parte ADR Sud Muntenia, companii de renume mondial (General Electric, Kapsch), leaderi pe piata locala (Iridex, ISPE), universitati, companii private de R&D, asociatii etc., care impreuna au capacitatea tehnologica de know-how si financiara de a genera solutii inovative cu aplicabilitate imediata. Membrii clusterului Start Inovare insumeaza o experienta si o istorie impresionanta in domeniul inovarii si al transferului tehnologic, care, transpuse in cifre, arata astfel: peste 300 de ani de expertiza cumulata la nivel mondial; peste 2.000 de angajati in domenii extrem de variate precum energie, IT, agricultura, mediu, aeronave etc..
In deschiderea evenimentului de lansare, denumit „Smart Infrastructure Workshop“, directorul ADR Sud Muntenia, dr. ing. Liviu Musat, a vorbit despre importanta participarii in acest proiect ambitios pe de-o parte pentru sprijinirea dezvoltarii comunitatilor locale din regiunea noastra, iar pe de alta parte pentru aportul important pe care il poate avea Agentia in clusterul „Start Inovare“, datorita expertizei profesionale construite in cei aproape 20 de ani de existenta: „In momentul in care am primit propunerea de a fi parteneri in cadrul acestui proiect atat de indraznet - clusterul Start Inovare -, am acceptat fara ezitare participarea Agentiei. In primul rand fiindca regiunea in care noi ne desfasuram activitatea are nevoie de acest parteneriat, in care transferul tehnologic si de know-how sunt solutii cheie pentru o dezvoltare durabila armonioasa, care poate astfel genera o crestere a nivelului trai in comunitatile locale. De asemenea, un alt motiv care a stat la baza implicarii noastre in acest cluster este dat de faptul ca Agentia, in cei aproape 20 de ani de existenta, a castigat o expertiza profesionala importanta in domeniul dezvoltarii regionale, pe care dorim sa o oferim la randul nostru acestui cluster, onorati fiind ca suntem alaturi de dumneavostra. Prioritatile pe care clusterul si le-a propus se identifica aproape in totalitate cu prioritatile regiunii noastre, si aici ma refer in mod special la agricultura, industria alimentara, industria auto etc. Avem resurse si avem traditie in regiunea Sud Muntenia, dar din pacate nu mai avem competitivitate, care, fara revigorarea domeniului cercetarii este aproape o utopie. Drept pentru care credem in acest tip de dezvoltare in parteneriat, prin clusterul Start Inovare, si ne alaturam acestei initiative cu toata convingerea ca poate fi o solutie pentru problemele cu care se confrunta cei peste 3 milioane de locuitori ai regiunii Sud Muntenia. Venim cu toata increderea si ne dorim sa fim un membru de baza al clusterului, incredintandu-va ca vom face tot ceea ce ne sta in putere ca Start Inovare sa fie un succes“.
In prima parte a evenimentului de lansare a avut loc o sesiune plenara de prezentare a clusterului si a membrilor acestuia, precum si o serie de discursuri din partea autoritatilor si ale unor organisme financiare nationale si internationale. Ulterior, s-au desfasurat in paralel workshop-uri in domeniile: agricultura, mediu, energie si IT&C, in cadrul carora au fost prezentate tendintele de dezvoltare pentru aceste sectoare de interes, precum si date cu privire la principalele noutati tehnologice din aceste domenii.
Organizatia poate oferi prin intermediul membrilor sai solutii inovative pentru o mare diversitate de probleme cum ar fi: tehnologiile de compostare, retele inteligente de energie, IT, telemedicina, drone etc.. Elementul central il constituie capacitatea entitatilor reunite in aceasta asociatie de a accesa cele mai revolutionare tehnologii in domeniu, fundamentate pe principiile integritatii si ale bunelor practici, si de a le pune in sprijinul economiei nationale, prin intermediul companiilor romanesti.
Mai multe informatii despre clusterul „Start Inovare“ gasiti accesand website-ul www.startinovare.ro sau direct contactand asociatia la adresa de e-mail: office@startinovare.ro.
[citeste]
Actiune de informare si constientizare cu privire la transformarea muncii nedeclarate in munca declarata
In perioada 14 iunie - 31 august 2017, Inspectoratul Teritorial de Munca Calarasi va desfasura Actiunea de informare si constientizare cu privire la transformarea muncii nedeclarate in munca declarata. Obiectivele generale ale actiunii sunt cresterea gradului de constientizare a entitatilor care pot avea calitatea de angajator si folosesc forta de munca fara respectarea prevederilor legale in ceea ce priveste consecintele sociale si economice pe care le produce munca nedeclarata, cresterea gradului de constientizare a persoanelor care desfasoara activitate fara a avea incheiat contract individual de munca in ceea ce priveste consecintele sociale si economice pe care le produce munca nedeclarata si clarificarea unor aspecte in ceea ce priveste modul de interpretare si de aplicare a unor prevederi legale in domeniul relatiilor de munca.
Din grupul tinta al actiunii fac parte entitatile care desfasoara activitate in domeniile ce inregistreaza o incidenta crescuta a muncii nedeclarate: constructii, exploatarea si industrializarea lemnului, alimentatie publica, agricultura, industria textila, micul comert, miCii transportatori, panificatie, industrie alimentara si prestarile de servicii, dar si categoriile de persoane vulnerabile: persoane cu nivel de educatie scazut; persoane din zone izolate si/sau defavorizate; tineri si copii, pentru care consecintele prestarii unei activitati in afara cadrului legal pot avea repercusiuni grave asupra dezvoltarii fizice si psihice ulterioare.
„Pe durata de desfasurare a acestei actiuni, Inspectoratul Teritorial de Munca Calarasi isi propune sa initieze sesiuni de informare si constientizare cu angajatorii din grupul tinta si, in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi si cu Autoritatile Administratiei Publice Locale, intalniri cu persoanele cu nivel de educatie scazut, persoane din zone defavorizate, tineri si copii. Totodata, informam angajatorii cu privire la faptul ca in perioada urmatoare se vor intensifica actiunile de control privind identificarea si combaterea muncii nedeclarate, indiferent de domeniul de activitate“, a transmis inspectorul sef al ITM Calarasi, Mihaita Constantin Bestea.
[citeste]
APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 14T
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Centrul Judetean Calarasi informeaza ca elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 14T (fosta Masura 215) - Plati privind bunastarea animalelor - pachet b) - pasari - Campania 2017, care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu APIA pentru anul de cerere 2017.
Astfel, potrivit conventiilor si actele aditionale incheiate, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o a doua adeverinta care confirma faptul ca solicitantul a depus in perioada 03-31.01.2017, aferenta anului de angajament 2017, cererea de plata si a primit suma reprezentand 50% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata.
Totodata, prin aceasta a doua adeverinta se confirma suma reprezentand 25% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 01.01. - 31.12.2017.
In cazul neeliberarii niciuneia din adeverintele precizate, se poate elibera, la cererea solicitantilor, o adeverinta prin care se confirma faptul ca solicitantul a depus cerere de plata si reprezinta 75% din valoarea sumei solicitate in cererea de plata aferenta anului de angajament 2017.
Valoarea creditului va fi de pana la 90% din suma inscrisa in adeverinta cuvenita beneficiarului pentru Platile privind bunastarea animalelor, Campania 2017.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii IFN - SA (FNGCIMM) garanteaza maxim 80% din valoarea fiecarui credit acordat de banci fermierilor.
Toate conventiile incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca si Fondul de Garantare sunt postate pe site-ul institutiei: www.apia.org.ro.
In conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.703/2013 pentru aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiar-bancare si nebancare si APIA, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate de institutia noastra in baza adeverintelor eliberate, dobanda aferenta acordarii creditelor este de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5673Euro4.5673
Dolarul SUA - 4.0905Dolarul SUA4.0905
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker