Nr. 937, Anul 15, din 23-Iunie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Eveniment
Reabilitarea Postei Vechi din Calarasi - primul proiect finantat prin POR in regiunea Sud Muntenia!
Zilele acestea, la Calarasi, a avut loc un eveniment deosebit de important pentru comunitate. Mai exact, pe 21 iunie a.c., directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, dr. ing. Liviu Musat, impreuna cu primarul municipiului Calarasi, Daniel Stefan Dragulin, au semnat primul contract de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Primul proiect de la nivelul regiunii Sud Muntenia care va primi finantare in cadrul POR este „Dezvoltarea patrimoniului cultural prin restaurarea monumentului istoric POSTA VECHE din municipiul Calarasi“, pentru care municipiul Calarasi, in calitate de beneficiar, va primi fonduri nerambursabile de peste 9,8 milioane de lei.
Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat si-a manifestat, inainte de semnarea contractului, multumirea ca primul proiect a obtinut finantare in municipiul Calarasi, mai cu seama ca locuitorii asteptau demult aceste vesti bune.
„Ne bucuram ca astazi semnam primul contract de finantare din regiunea Sud Muntenia in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, chiar in municipiul Calarasi. Acest proiect este unul de suflet, care poate contribui la cresterea atractivitatii municipiului resedinta de judet din punct de vedere turistic. Dupa cum stiti, Programul Operational Regional nu a avut deloc un start usor. Iata suntem la mai bine de doi ani de la inceputul exercitiului financiar 2014-2020, dar contractul pe care il semnam acum, primul de la nivelul regiunii noastre, va deschide o noua etapa, care va insemna practic o avalansa de contracte, ce vor demara in aceasta vara. Suntem convinsi atat noi, in calitate de Organism Intermediar POR, cat si aplicantii din Sud Muntenia, ca vom recupera din aceasta intarziere, astfel incat intr-un timp cat mai scurt sa demaram investitiile pentru care au fost depuse proiecte importante spre a fi finantate cu fonduri europene. Pana in prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia avem depuse in cadrul programului proiecte de peste 1,65 miliarde de lei, alocarea totala regionala fiind de peste 2,7 miliarde de lei“ , a declarat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat.
Proiectul de restaurare a monumentului istoric a fost depus spre finantare in luna iulie a anului trecut, in cadrul Axei prioritare 5 „Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural“, Prioritatea de investitii 5.1 „Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural“.
Conform cererii de finantare, implementarea proiectului are o durata de 44 de luni, timp in care se vor realiza lucrari de restaurare si consolidare a monumentului istoric de importanta nationala „Posta Veche“, avand ca obiectiv cresterea atractivitatii turistice a municipiului Calarasi, prin protejarea si punerea in valoare a acestui edificiu dovada a identitatii culturale locale.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
La SJU Calarasi, problemele par sa nu mai aiba un capat!
Dupa lupte seculare, care au durat aproape 5 ani, aparatul tip RMN a fost pus in functiune la sfarsitul lunii aprilie 2017, la Spitalul Judetean de Urgenta Calarasi. Asta gratie eforturilor depuse de catre autoritati, care s-au tot perindat pe la usa Ministerului Sanatatii anul trecut, cu documentatiile necesare, ce au presupus foarte multa alergatura. Dupa munca si rasplata, iar acolo unde exista bunavointa, chiar se poate.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Calarasi, Valentin Barbu atrage atentia ca promisiunea de finantare a venit foarte tarziu, toamna trecuta si ca atare s-au demarat cat s-a putut de rapid lucrarile. Instalarea RMN a durat trei luni si ceva, iar ca printr-o minune, s-a obtinut si finantarea. Cu toate ca unele persoane importante din cadrul Consiliului Judetean nu si-au dorit sa functioneze acest aparat la Calarasi.
„Probabil din anumite interese, caci se stie ca in aceasta sfera de imagistica si investigatii RMN se invart multi bani. Atunci, nu era mai corect, din punctul lor de vedere, sa fie plimbati pacientii, prin alte judete - Bucuresti, Constanta sau chiar Ialomita - decat sa fie adusi la Calarasi sa faca investigatiile? Mi s-a spus ca nu vom avea niciodata asa ceva, ca, ce ne trebuie noua RMN la Calarasi? Am spus ca eu cred ca ne trebuie, pentru ca facem asta pentru cetateni. De ce sa ii mai punem pe drumuri, sa piarda timp si bani? Din pacate pentru ei, Dumnezeu ne-a ajutat si au fost si persoane bine intentionate la Minister. Asa incat am obtinut fonduri pe ultima suta de metri. Multumesc celor care m-au ajutat sa obtinem aceste fonduri. Noi aveam lucrarea facuta, RMN-ul era instalat la Calarasi, iar daca nu obtineam finantarea de la Ministerul Sanatatii - aprobata si promisa - trebuia sa platim din bugetul propriu al judetului Calarasi in jur de 70 de miliarde. Cine ar fi fost de vina atunci? Evident ca Valentin Barbu, pentru ca el se ocupa de spital. Asta a fost realitatea“, a precizat la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei“, vicepresedintele CJ Calarasi, Valentin Barbu.
(Continuarea in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5673Euro4.5673
Dolarul SUA - 4.0905Dolarul SUA4.0905
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker