Nr. 954, Anul 15, din 20-Octombrie-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Eveniment
„Investitorii acestia care vin la noi in judet, nu fac acte de caritate“
• spune vicepresedintele Consiliului Judetean Calarasi, Marian Dinulescu

Nu o data, investitorii straini s-au aratat interesati de judetul Calarasi pentru a pune la cale o afacere, insa demersul lor a ramas deocamdata doar la stadiul de vorbe si se vede treaba ca faptele se lasa serios asteptate. Iar asta, spre nesatisfactia autoritatilor si mai ales a locuitorilor de rand care asteapta de multa vreme ca lucrurile sa se indrepte pe calea prosperitatii.
Bunaoara, chinezii tot revin la Calarasi, dar nu se face nicio mare investitie in judet.
O vizita de acest gen a avut loc chiar asta vara, la inceputul lunii august. Sapte personalitati administrative din provincia Qinghai, interesate de oportunitatile in zona mediului de afaceri agrar si zootehnic, au ajuns la Calarasi. Dar, nimeni nu vine sa faca acte de caritate, ci sa si castige ceva la afacerea pe care o intreprinde. Asta este si parerea vicepresedintelui Consiliului Judetean Calarasi, Marian Dinulescu, pe care a detaliat-o la ARENA FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei“.
„Investitorii acestia care vin la noi in judet, nu fac acte de caritate. Ei vor sa faca niste investitii, dar sa si castige. In momentul cand vine un investitor strategic, acesta isi face foarte multe socoteli: studiaza terenul, economia, legile si asa mai departe. Asa s-a intamplat si cu francezii de la Saint-Gobain Glass, asa s-a intamplat si cu Tenaris. In ce ii priveste pe investitorii chinezi, ei impun niste conditii, care pot sau nu pot fi acceptate. De exemplu, ei doresc sa faca niste investitii prin care sa repatrieze beneficiile, iar asta nu se poate face decat legal. Poti sa le oferi niste avantaje pe o perioada de timp, scurta sau medie, dar atat. Trebuie sa te incadrezi in legile tarii. Atunci, ei isi fac niste socoteli, mai vin, mai studiaza, iar mai pleaca, iar mai vin si tot asa pana se decid sa faca investitia. Noi suntem deschisi la orice colaborare, dar nu este singura zona unde s-au interesat sa faca investitii“, a precizat vicepresedintele Dinulescu, specificand ca investitorii chinezi au vizitat in acest sens si judete din Ardeal, Moldova, Oltenia, vad conditiile de acolo si compara oportunitatile.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
Alexandru Vasile, noul presedinte al TNL Calarasi
Duminica, 15 octombrie, in sala „Barbu Stirbei“ a Centrului Cultural Judetean Calarasi au avut loc alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Organizatiei Judetene a Tineretului National Liberal (TNL), filiala Calarasi. La eveniment au participat 372 de delegati din judet, iar printre invitati s-au numarat Ludovic Orban, presedintele PNL, Daniel Stefan Dragulin, presedintele PNL Calarasi, senatorul George Raducu Filipescu, deputatul Catalin Predoiu, Vasile Iliuta, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Adrian Stoica, presedintele Organizatiei Municipale a TNL Calarasi, dar si tineri liberali de la alte organizatii din tara.
In urma votului exprimat de cei 372 de delegati din judet prezenti la eveniment, noua componenta a Biroului Politic Judetean al TNL Calarasi este urmatoarea: presedinte - Alexandru Vasile; presedinte executiv - Stefan Stan; primvicepresedinti: Adrian Stoica, Stefan Negoita, Narcis Cotea, Valentin Mailat, Mihaita Dumitrache, Nicolae Marinescu, Adrian Tunsu si Dragos Dumitru.
Noul presedinte al TNL Calarasi, Alexandru Vasile, este fiul primarului comunei Jegalia, Aurel Vasile, are 27 de ani, este casatorit si activeaza in cadru partidului inca din anul 2011. Alexandru Vasile este inginer silvic si administreaza societatea Coslo Zinca.
„Ma numesc Vasile Alexandru Lucian, am 27 de ani, sunt casatorit si sunt de profesie inginer silvic. Lucrez in cadrul firmei Coslo Zinca, firma pe care o administrez si care este pe primul loc in domeniul exploatarilor forestiere. Sunt de sorginte PNL-ist, tatal meu este Aurel Vasile, primar al comunei Jegalia, aflat la al doilea mandat. Activez de 6 ani in organizatia TNL Jegalia, timp in care am dus nenumarate batalii electorale. Indiferent de adversarii politici pe care o sa-i intalnim de-a lungul timpului, important este sa fim mai mult decat o echipa puternica. Noi trebuie sa devenim o familie, cea a TNL-ului. Doar atunci ne vom putea lupta cu alte organizatii, de alte culori si orintare politica. In numele noii echipe care asteapta girul vostru, astept de la voi sa ne fiti alaturi si sa ne sprijiniti in toate demersurile pentru consolidarea organizatiei, asa cum stiu ca o sa ne putem baza si pe sprijinul seniorilor, carora le multumesc anticipat. Suntem tineri, frumosi, ambitiosi si determinati sa producem schimbari in bine atat la nivel judetean cat si national. Imi doresc sa am parte de deschidere din partea voastra, cum de altfel si eu, in calitate de presedinte, alaturi de noul Birou, va voi sta la dispozitie si va voi sprijini in orice activitati pe care le veti intreprinde“, a declarat noul presedinte al TNL Calarasi.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5975Euro4.5975
Dolarul SUA - 3.8945Dolarul SUA3.8945
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker