Nr. 993, Anul 16, din 17-August-2018
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Politica
„Pensia speciala este folosita ca un termen ostentativ, din punctul meu de vedere”
• spune deputatul PSD Ialomita, Andrei Pop

Imediat dupa ce Liviu Dragnea a anuntat ca proiectul cu privire la legea pensiilor va fi gata pana la toamna, au inceput sa apara si comentariile negative. Mai exact, presedintele
USR, Dan Barna, a criticat ca, anual, se cheltuiesc aproape 7,2 miliarde lei pe pensiile speciale. Liviu Dragnea si Olguta Vasilescu vor avea, de exemplu, doua pensii speciale, in timp ce Valer Dorneanu va incasa patru astfel de indemnizatii.
Nu toti politicienii sunt impotriva acestei masuri, pe considerentul ca acordarea acestor pensii este binemeritata.
Sunt oameni care au deservit comunitatii si societatii, prin anumite functii de demnitate publica.
Astfel a declarat la Fresh FM, in cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, deputatul PSD de Ialomita, Andrei Pop, care are si un principiu in acest sens. „Eu am urmatorul principiu si sa spunem ca vin din partea de mediu de afaceri care de obicei se si pozitioneaza extrem contra pensiilor speciale. Dar, lucrurile stau in felul urmator: Bun, tu esti un om care serveste comunitatii si este un termen in engleza are mi se pare foarte definitoriu: Public servant. Nu trebuie sa ne gandim ca apare coruptia. Nu toata lumea are o afacere, nu toata lumea din politica sau un om cu o demnitate are alte surse de venituri. Trebuie sa ne gandim ca acei oameni decid pentru o comunitate intreaga: pentru o suta de mii de oameni, pentru doua sute de mii de oameni, pentru milioane de oameni. Atunci ca omul ala sa aiba o atitudine si o decizie obiectiva nu trebuie sa fie din punct de vedere financiar stabil in momentul mandatului si dupa? Pensia speciala este folosita ca un termen ostentativ, din punctul meu de vedere. Dar este o pensie care are un alt mod de incadrare, pentru ca beneficiarii sunt demnitari. De exemplu, indemnizatia nu este salariu, ci indemnizatie, cum este cea de parlamentar. Deci, din punctul meu de vedere este un principiu corect sa te gandesti ca partea de salarizare sa fie una indestulatoare, dar si cea de pensie. Daca ai un caz concret, ce preferi? Un om in al carui pix, pentru 80.000 oameni, la un buget de 50 milioane euro, sta pe un salariu de o mie de euro, iar apoi cand iese la pensie sa aiba 350 sau 500 euro? Cum te gandesti ca el nu va fi tentat? Poate tentatia nu vine de la el, ca nu el creeaza cadrul de a obtine alte foloase necuvenite, ci pur si simplu i se ofera. Cred ca la asta trebuie sa ne gandim. Eu sunt insa increzator ca vom gasi o formula corecta pentru societate fiindca noi toti suntem contributori”, a precizat Andrei Pop, care admite ca sunt si pensii exagerate in anumite cazuri, dar situatia trebuie reglementata, asa incat sa nu mai apara pensii de peste zece mii euro. Dar, daca sunt doar cazuri izolate si functia respectivilor demnitari este de o importanta majora, atunci trebuie luat in calcul ca vor apare si pensii care vor parea mult prea mari in comparatie cu salariul mediu sau minim pe economie.
Ideea cu pensiile cumulate, totusi, nu pica prea bine multor romani. Marele beneficiar este Valer Dorneanu care va cumula nu mai putin de patru pensii speciale: de magistrat, de parlamentar, de judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei si de Avocat al Poporului. Multi se intreaba de ce nu i-ar ajunge o pensie speciala si de ce sa ia patru?
Referitor la acest aspect, deputatul Andrei Pop atrage atentia ca nu stie care va fi metoda de cumulare. Daca a avut patru functii, asta nu inseamna ca se va cumula in mod integral, suta la suta, pentru fiecare functie. Nici macar nu exista forma legii pensiilor pentru a se face declaratii. „Noi nici macar nu avem forma legii pensiilor. Nu avem in discutie in cadrul guvernarii sau in cadrul PSD ca patru pensii speciale sa fie cumulate. Nu exista, nu exista legea in momentul acesta. Deci, declaratii de astfel de gen, pentru a tine un foc mocnit si o tensiune, nu ne caracterizeaza. Dar le spun concret oamenilor ca, momentan, nu avem legea pensiilor. Abia in luna septembrie va exista formatul cadru. Eu le recomand oamenilor sa nu fie ingrijorati ca Legea pensiilor este cu dedicatie pentru politicieni sau pentru demnitari sau pentru anumiti oameni cu functii. Ne dorim ca tocmai cei care au muncit sa primeasca ceea ce merita sau chiar mai mult”, a mai adaugat deputatul social democrat ialomitean.
[citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.6569Euro4.6569
Dolarul SUA - 4.0889Dolarul SUA4.0889
Sondaj
Mitingul din 10 august va duce la caderea Guvernului?
Da
Nu
Imi este indiferent
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker