Nr. 933, Anul 15, din 26-Mai-2017
Comunicat de presa
6.martie.2015
24.septembrie.2015
13.octombrie.2015
Categorii
Prima paginaPolitica
EvenimentCotidian
SportExclusiv
SocialEconomic
DiverseContact
Mica publicitateMare publicitate
Mesaje pentru prieteni
Prima Pagina
Cauta in arhiva
 Toate
 Oricare
 Exact
Arhiva
Politica
Senatorul Raducu Filipescu vrea sa reformeze din temelii clasa politica
Senatorul liberal de Calarasi Raducu Filipescu a gasit solutia pentru cresterea calitatii actului legislativ si sporirea increderii oamenilor in parlamentarii care ii reprezinta. In opinia senatorului calarasean, alegerile ar trebui comasate toate in acelasi timp, odata la 5 ani, iar printre candidati sa regasim doar persoane cu studii superioare, care sa stie sa interpreteze legile in vigoare si sa redacteze acte legislative de calitate.
„Eu ma gandesc la un lucru pe care sa-l propun ca si initiativa legislativa, sa avem un singur rand de alegeri, odata la 5 ani, cand alegem si presedintele Romaniei si membrii Parlamentului si primarii. Primarii, parlamentarii si presedintele Romaniei sa aiba maxim doua mandate de 5 ani. Vreau sa strangem toate alegerile intr-un singur an, sa fie stabilitate politica pana la urmatoarea runda de alegeri. Noi de fiecare data pierdem un an sa pregatim alegerile si avem doar un an liber sa putem face ceva. In momentul cand vei avea 5 ani intre alegeri iti poti face niste proiecte care pe care de regula le implementezi cu forcepsul, asa ca renunti la ele de teama sa nu pierzi voturi. Daca ai alegeri peste 5 ani, in primul an de mandat poti face toate lucrurile incomode si apoi ai timp sa repari daunele in plan politic. Pe langa regula asta generala, eu as adauga in proiectul de lege si conditia ca un candidat la primarie sa aiba neaparat si studii superioare, sa stie sa citeasca si sa se uite intr-o lege. De asemenea, parlamentarul sa aiba studii superioare si o cariera politica in spate. La parlamentari as pune si conditia sa aiba un doctorat, sa avem si noi calitate la nivelul Parlamentului“, a precizat Raducu Filipescu la ARENA FM, in cadrul emisiunii „Subiectul zilei“.
Mai mult, senatorul de Calarasi admite ca acest demers ar avea o oarecare forma de discriminare, insa aceasta discriminare ar fi benefica actului administrativ pe de o parte, dar si celui legislativ. Aceasta cauta sprijin la colegii parlamentari pentru a putea initia un proiect de lege atat de indraznet si, in acelasi timp, si-ar dori sa nu mai existe niciun primar in Romania care sa fi ajuns in functie intamplator, doar pe baza simpatiei electoratului, insa fara ca acesta sa aiba pregatirea necesara pentru exercitarea functiei de primar. Filipescu considera ca jumatate dintre primarii din Romania au ajuns pe functie in mod intamplator si ca vointa comunitatii respective poate fi si dirijata catre candidatul pe care partidul doreste sa-l promoveze.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
ALDE va sustine PSD la alegerile locale partiale
Pe 11 iunie, la Lehliu Gara si la Unirea vor avea loc alegeri locale partiale pentru a se alege primarii celor doua localitati, dar ALDE Calarasi nu va avea candidati pentru aceasta runda de alegeri. Ambele localitati sunt fiefuri PSD si candidatii social-democrati sunt favoriti la castigarea ambelor fotolii de primar. Pentru functia de primar al orasului Lehliu Gara, din partea PSD va candida deputatul Iulian Iacomi, fostul primar al orasului. Acesta va concura cu candidatul PNL Laurentiu Banescu, actual consilier judetean, care a mai candidat de doua ori, fara succes, la aceasta functie, de fiecare data pierzand in favoarea lui Iulian Iacomi. La Unirea, PSD mizeaza pe viceprimarul Florian Belu, actualul primar interimar, in timp ce PNL o readuce in lupta pe Aurica Parlea, care a pierdut ultimele 3 runde de alegeri locale de la Unirea.
(Continuare in editia tiparita a ziarului IMPACT) [citeste]
NEWSLETTER
Introduceti adresa de e-mail
Curs valutar BNR
Euro - 4.5573Euro4.5573
Dolarul SUA - 4.0641Dolarul SUA4.0641
Sondaj
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, cu ce partid ați vota?
PSD
PNL
UNPR
ALDE
PMP
Nu merg la vot
2004 - 2013 © DANPRESS SRLdrpciv
  eXTReMe Tracker